Znojemská



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 plátků masa (hovězí, vepřové), 50 g slaniny (špeku), 1 cibule, 4 větší kyselé okurky, hovězí vývar (případně bujón), asi 2 lžíce láku od okurek, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo), hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si připravit suroviny:
- maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou
- špek pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na jemno
- okurku pokrájet na kostky (plátky)

Cibuli osmahnout se slaninou na pánvi a nasypat jí na dno hrnce.
Poté na stejné pánvi osmahnout maso z obou stran a přesunout do hrnce na cibuli.
Přidat hořčici, lák od okurek a podlít vývarem.

Pomalit na LOW 5-6 hodin vepřové, 6-7 hodin hovězí (3,5l hrnec).
Poté maso vyjmout a přidat pokrájené okurky (hustotu případně upravit třeba trochou instantní jíšky).

Nejprve si připravit suroviny: maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou, špek pokrájet na kostky, cibuli pokrájet na jemno, okurku pokrájet na kostky (plátky).
Cibuli osmahnout se slaninou na pánvi a nasypat jí na dno hrnce.
Poté na stejné pánvi osmahnout maso z obou stran a přesunout do hrnce na cibuli. Přidat hořčici, lák od okurek a podlít vývarem.
Pomalit na LOW 5-6 hodin (vepřové), 6-hodin (hovězí). Poté maso vyjmout a přidat pokrájené okurky (hustotu případně upravit třeba trochou instantní jíšky).