PLNĚNÝ VĚNEC z pizzového těsta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience: Libovolné těsto na pizzu, hustá rajčatová šťáva se solí a kapkou olivového oleje, mozzarella, černé vypeckované olivy, oregano, olivový olej na potření těsta, nemletý mák na posypání těsta.
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto rozválíme na kulatý plát, po okrajích naplníme, zavineme a pečeme do zlatavé barvy zhruba 20 minut v rozehřáté troubě na 180 st. C. Detailnější popis je u obrázků.
Můžeme použít i těsto na pizzu z mého receptu-viz odkaz:
https://www.mimibazar.cz/recept/161636-586849/vydarena-pizza-s-mozzarellou-a-sardelkami
Dobré pochutnání.
|
Hotový věnec z detailu. |
|
Těsto rozválíme na kulatý plát-velikost (průměr) přizpůsobíme formě, ve které budeme péct.
Po celém vnějším obvodu těsta naneseme lžící pruh osolené rajčatové šťávy s kapkou olivového oleje, posázíme kostičkami mozzarelli a olivami. 2 cm okraje zůstává volný, prázdný střed těsta vykrájíme na výseče. |
|
Náplň zasypeme oregánem. |
|
Okraj těsta povytáhneme na náplň, vzniklé vnitřní špičky přeložíme také přes náplň a okraje, mírně stiskneme. |
|
Obrázek naplněného a zavinutého věnce. |
|
Můžeme vytvarovat mírné špičky. Na závěr natřeme věnec olejem a posypeme nemletým mákem. |
|
Upečený věnec do zlatava. |
|
Střed věnce při servírování můžeme libovolně ozdobit. |