PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny – těsto: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, 30 g kakaa, vanilka, Citronová kůra Krém: 300 ml smetany ke šlehání, 150 g kvalitní čokolády, 30 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 250 g másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170° asi 8 minut. Necháme vychladnout, případně několik dní odležet. Před zdobením krémem dáme na každý oválek trochu malinové marmelády a půlku mandle.
Krém: Smetanu přivedeme k varu, přidáme čokoládu a necháme ji rozpustit. Za stálého míchání opatrně přisypeme polohrubou mouku a provaříme. Stáhneme z plamene a vmícháme jeden žloutek. Hmotu zchladíme. Mezitím si necháme při pokojové teplotě povolit máslo, které vyšleháme spolu s čokoládovou hmotou. Krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme připravené korpusy. Dáme do chladničky zchladnout a poté namáčíme v čokoládové polevě, dozdobíme druhou půlkou mandle.
SUPER KRÉM: 0,3 l mléko, 4 ks žloutek, 130 g cukr, 30 g hrubá mouka, 1 kostka másla, kakao - Z mléka, žloutků, cukru a mouky uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí smícháme s rozšlehaným máslem a ochutíme kakaem. Nastříkáme na rohlíčky, necháme v chladu ztuhnout a poté stranu s krémem namočíme do čokoládové polevy.