Vánoční pochoutka z kapra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně potopené. Dejte na 5 dní do chladu a na silvestra budete mít vynikající pochoutku.