POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup práce-kokosové kuličky:
Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od stěny. Odstavíme a těstíčko vložíme do misky vymazané máslem, kde je necháme vychladnout.
Do jiné, suché misky vsypeme kokosovou moučku, v které obalujeme vytvořené kuličky (asi 25 g) a hned je vkládáme do papírových košíčků (kuličky můžeme tvarovat namočenými prsty v oleji).
Do hotových kuliček zapíchneme po jednom hřebíčku, který jim dodá příjemnou vůni. Necháme v ledničce vychladit. Před konzumací hřebíček vyjmeme.
Postup práce-kakaové kuličky:
Stejný postup, jako u kokosových kuliček, jen místo kokosu přidáme kakao a obalujeme v čokoládovém zdobení. Hřebíček zde nezapichujeme, kuličky rovněž vychladíme v ledničce.
Dobré pochutnání.
Brazilské Beijinhos-kokosové kuličky. Brazilské Brigadeiro-kakaové kuličky. |