BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-kokosové kuličky:

Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od stěny. Odstavíme a těstíčko vložíme do misky vymazané máslem, kde je necháme vychladnout.

Do jiné, suché misky vsypeme kokosovou moučku, v které obalujeme vytvořené kuličky (asi 25 g) a hned je vkládáme do papírových košíčků (kuličky můžeme tvarovat namočenými prsty v oleji).

Do hotových kuliček zapíchneme po jednom hřebíčku, který jim dodá příjemnou vůni. Necháme v ledničce vychladit. Před konzumací hřebíček vyjmeme.

Postup práce-kakaové kuličky:

Stejný postup, jako u kokosových kuliček, jen místo kokosu přidáme kakao a obalujeme v čokoládovém zdobení. Hřebíček zde nezapichujeme, kuličky rovněž vychladíme v ledničce.

Dobré pochutnání.

Brazilské Beijinhos-kokosové kuličky. Brazilské Brigadeiro-kakaové kuličky.