Klášterní rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici), 140 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 90 g mletých vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva, mleté oříšky na obalení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vychlazenou čokoládu nastrouháme a hoblinky uložíme do mrazáku. Kdybychom ji nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by stejnou barvu, takto budou pěkně kropenaté. Smícháme ostatní přísady a dáme minimálně na hodinu do lednice. Pak přidáme do těsta čokoládu a opět dáme aspoň na chvíli vychladit. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 min. při 160 -180 °C. Po vychladnutí namáčíme v tmavé polevě a ještě obalíme v nasekaných nebo namletých ořišcích.