MĚKKÁ PERNÍKOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, 2-3 PL medu, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 malá vrchovatá lžička sody, 2 malé lžičky perníkového koření, 1 PL rumu, 2 malé lžičky kakaa, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pracovní desce ze surovin vypracujeme hladké a tvárlivé těsto. Ideální je zaležené přes noc v ledničce.
Pak ho rozválíme, vykrájíme srdíčka, popřípadě jiné libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 st. C asi 10 minut.
Po vychládnutí srdíčka namáčíme v čokoládové polevě a necháme zatáhnout.

Přeji dobrou chuť.

Čokoládovou polevu si připravuji z čokolády na vaření a másla.