VĚNEČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g polohrubé mouky špetka soli 90g 100% tuk + 90g másla 600ml mléka 6 vajec Krém: 1/2 l mléka 250 g másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového pudinku lžíci rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

VĚNEČKY
To je z jedné dávky asi 65 věnečků
Dáme vařit mléko s tukem a solí, jak začne vařit, tak přisypeme mouku a mícháme dokud se nám těsto neodlepuje od stěn hrnce asi tak 3minuty.



Necháme vychládnou a přidáme vajíčka jedno po druhém a pořadně vymícháme v hladké těsto. Přidám trochu prdopeč.



Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem děláme
kolečka, (jedno a ještě jednou obtočíme), Pečeme na 150°C asi 30-40 minut uprostřed trouby bez spodního plechu. Po celou dobu pečení se nesmí otevřít trouba, věnečky by klesly.
Vychladlé věnečky rozkrojíme a nastříkáme krém.



Uvaříme pudink a necháme zchladnout (dám na to igelitový sáček aby se neutvořil škraloup
Máslo a cukr utřeme do hladka, a velmi opatrně vmícháme postupně zchladlý pudink a rum. Vše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil!