Pečené brambory s kysaným zelím, tofu a fazolemi vegan

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,2 kg brambory 1 kostka marinované tofu fazole v konzervě v rajčat.omáčce 1,5 kg kysané zelí podle chuti sůl třtinový cukr mletý černý pepř 4 rajčata osmažená koř.zelenina grilovací koření rostlinná smetana 4 ks osmažená cibulka na kokos.oleji podle potřeby olivový olej Ajvar, nebo kečup 6 lžic

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory ve slupce uvaříme a zchladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mezitím si připravíme kysané zelí, které, pokud je hodně kyselé propláchneme vodou a necháme okapat. Vsypeme do pekáče, zelí posypeme třtinovým cukrem, mírně osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zelí dáme přikryté péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme, až je zelí měkké, trvá to asi hodinu. Pak na zelí dáme připravené brambory, které jsme posypali grilovacím kořením, nasypeme kousky tofu, nalejeme fazole z konzervy, ve kterých jsme rozmíchali na jemno nastrouhanou, osmaženou kořenovou zeleninu, osmaženou cibulku, Ajvar. Zalejeme rostlinnou smetanou, nahoru dáme rajčata nakrájená na plátky. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme půl hodiny.

Poznámka. omylem jsem použila ostrý Ajvar, chutnalo to i mému masožravému manželovi, ani mi výraznější chuť nevadila.