Recept na mou hlívovou polévku. vegan

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 balíčky hlívy (v Kauflandu) mražená zelenina na svíčkovou (nebo petržel,celer, mrkev) máslo 3 lžíce mouky, já používám ječnou, nebo špaldovou 2 bio zeleninové bujóny sůl podle potřeby 2 cibule kuličkový pepř, dávám ho hodně prášková paprika majoránka nakonec půl palice česneku trochu lahůdkového droždí Tebi (ve zdravé výživě) trochu sojové omáčky Tamari kokosový olej, nebo jiný

POSTUP PŘÍPRAVY

Hlívu vařím s kuličkovým pepřem asi 4 hodiny v přetlakovém hrnci až změkne. Kuličkový pepř potom vyndám. Opatrně dusím mraženou, nebo nastrouhanou zeleninu na másle. Na kokosovém oleji lehce opražím cibuli, potom přidám mouku společně jen chvíli opražím, zaleju vodou, vmíchám práškovou papriku. Uvařenou hlívu nakrájím na kousky a všechny ostatní suroviny zavařím chvíli ve vývaru. Brambory do této polévky nedávám. Je skvělá bez nich.

Musím se držet, abych ji pořád nejedla, voní a chutná úžasně.
Je lepší než pravá držďková, kterou imituje.