Drožďová polévka vegan

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kostky zeleninového bujónu ze zdravé výživy 1 ks mrkev 1,5 - 2 l voda 2 ks cibule 1 ks petržel Kousek celeru majoránka drcený kmín 2 - 3 kostek droždí 1/2 ks pórek Kokosový olej,nebo jiný tuk sůl mletý pepř sojová omáčka PODLE POTŘEBY hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Osmažíme na drobno pokrájenou cibuli a jakmile zezlátne, přidáme dvoje kvasnice, kdo má rád výraznější chuť může i troje. Mícháme a čekáme, až se kvasnice rozpustí a zavoní. Přidáme nakrájený pórek, a chvíli restujeme. Zamícháme osmaženou kořenovou zeleninu, zalejeme vodou, přidáme bujón. Osolíme, mírně popeříme, přidáme kmín. Následně drožďovou polévku vaříme zhruba 15 minut.
Nedala jsem tam žádnou mouku a byla skvělá.