Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek ječných krup (lze vyměnit za oves, špaldu, rýži, pohanku nebo namíchat) 1 cibule 2 čerstvé papriky 1 malá plechovka kukuřice 1 malá plechovka hrášku kousek pórku 6 ksžampiony sójová omáčka (Shoyu nebo Tamari) 1 lžíce másla sůl olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Houby orestujeme.
2. Kroupy si uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy.
3. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme cibuli nadrobno, na malé kousky papriku a na půlkolečka pórek.
4. Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou, přilijeme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné.
5. Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky.
6. Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.

poznámka: recept není můj, jen jsem ho malinko pozměnila. Moc mi chutnal, kroupy miluji.