Frankfurská jemná polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání vaříme 30 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po provaření základu vložíme do polévky brambory a opět vaříme na mírném ohni 30 minut. Po té přidáme frankfurské párky povaříme asi 15 minut a na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem, solí a na jemno nasekanou petrželovou natí.