Rychlá fazolová ze sterilovaných fazolí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu, 2 mrkve, kousek petržele, kousek celeru, 2 stroužky česneku, cibule, brambory, petrželová nať, sádlo, hladká mouka, sůl, celý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Do kastrolu dám očištěnou mrkev, kousek petržele a celeru, cibulu a česnek. Zeleninu nechám v celku.
Zaliju vodou, osolím, přidám celý pepř a nechám vařit dokud zelenina nezměkne (taťka přidává ještě 1/4 zeleninového bujonu - já nedávám). Zeleninu vyndám z kastrolu a rozmačkám ju a vrátím do polívky. Kromě cibule - tu do polívky nedávám.
Vedle na pánvičce si udělám jíšku ze sádla a hladké mouky do zhnědnutí. Až je hotová tak ju zředím vodou a naliju do polívky.
Přidám na kostičky nakrájený brambory a vařím do jejich změknutí. Potom přiliju do polívky fazole i s nálevem, už nevařím.
Dochutím a přidám nakrájenou čerstvou petrželovou nať.