Čokoládové dortíčky s malinovým krémem (cupcakes)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 100 g másla, 50 g hořké čokolády (60 %), 160 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 velká vejce, 100 g cukru krupice, 50 g třtinového cukru, 120 ml vlažného mléka. Krém: 150 g malin (mražených), 2 PL cukru krupice, 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (40 %), 2 PL cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme kousky másla a čokolády, necháme vychladnout. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání na nízkých otáčkách pomalu přiléváme vlažnou čokoládu. Střídavě do těsta zapracujeme v několika dávkách mouku a mléko, krátce prošleháme. Těstem plníme papírové košíčky v muffinové formě a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 20 minut). Po chvíli muffiny přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Maliny s krupicovým cukrem přivedeme k varu a ihned přepasírujeme zrníčka, šťávu necháme dobře vychladnout. Smícháme mascarpone, cukr moučku, malinovou šťávu a tekutou smetanu, vyšleháme do hustého krému. Krém naneseme na vychladlé muffiny a dozdobíme nastrouhanou čokoládou a malinou.

***