Rajská omáčka s kuličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min. Poté vyndáme maso, omáčku přecedíme (můžeme propasírovat), dochutíme cukrem, popřípadě citrónem a necháme v omáčce rozpustit kousek másla. Dle hustoty doředíme zbylým vývarem.

...
...
...
...
...
...