Křupavé bramborové dukátky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou nať.
Poté přidáme žloutek a směs lehce promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a lehce vmícháme do brambor.
Ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, které trochu rozmáčkneme vidličkou, a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené dukátky necháme okapat na ubrousku.
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečeným masům, ale jsou dobré jen tak se sklenkou studeného mléka.