Zimní slepičí polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).

Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
- celer pokrájet na měsíčky
- pórek pokrájet na kolečka
- z kapusty odkrojit silná žebra a pokrájet na nudličky
- kapii pokrájet na kostičky
- česnek prolisovat
- petrželku a libeček pokrájet

Maso vyjmout (nějaké obrat do polévky), nechat vývar trochu sednout, v případě potřeby z povrchu sebrat tuk ubrouskem, slít do hrnce bez kalu usazeného na dně.

Do vývaru přidat mrkev + celer + pórek + kapustu a povařit do změknutí zeleniny.
Na posledních asi 5 minut vaření přidat kapii a česnek.

Po odstavení přidat obrané maso a petrželku s libečkem.

Lze podávat samotné, nebo s vařenou rýží, s nudlemi nebo svítkem.

V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin.
Ke konci si připravit zeleninu: mrkev nastrouhat na hrubo, celer pokrájet na měsíčky, pórek pokrájet na kolečka, z kapusty odkrojit silná žebra a pokrájet na nudličky, kapii pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželku a libeček pokrájet.Maso vyjmout (nějaké obrat do polévky), nechat vývar trochu sednout, v případě potřeby z povrchu sebrat tuk ubrouskem, slít do hrnce bez kalu usazeného na dně. Do vývaru přidat mrkev + celer + pórek + kapustu a povařit do změknutí zeleniny. Na posledních asi 5 minut vaření přidat kapii a česnek. Po odstavení přidat obrané maso a petrželku s libečkem.