Masové koule v rajčatové omáčce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého masa (mix vepřové-hovězí), 2 lahůdkové cibulky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření do mletého masa, sůl, 250 ml Passaty, 1 lžíce třtinového cukru, máslo na vymazání hrnce, stonek bazalky

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibulku pokrájet na drobno - dát zvlášť bílou a zelenou část, česnek prolisovat.

Promísit maso + bílou část cibulek + česnek + vejce + koření + sůl.
Z masové směsi udělat koule.

Dno hrnce vymazat máslem, na to rozložit koule, zalít Passatou, přidat cukr, zasypat zelenou natí a navrch položit stonek bazalky.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Promísit maso + bílou část cibulek + česnek + vejce + koření + sůl.
Z masové směsi udělat koule.
Dno hrnce vymazat máslem, na to rozložit koule, zalít Passatou, přidat cukr, zasypat zelenou natí a navrch položit stonek bazalky.
Pomalit 6 hodin na LOW.