NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY s oříšky a kandovaným ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 200 g tmavé hořké čokolády, 170 g kondenzovaného slazeného mléka, 30 g másla, špetka soli, lžíce rumu, lískové oříšky (samostatné, nebo míchané), kandované ovoce, rozinky (nebo jiné sušené ovoce).

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme v nádobě nasekanou čokoládu s máslem, vmícháme sůl a odložíme bokem malinko schládnou.
Hmotu můžeme připravit i se sekanými oříšky. Ještě do vlahé čokoládovo-máslové směsi vmícháme kondenzované mléko a řádně promícháme. Zvolíme jednu z formiček (12x12, 10x20, 15x15 cm) a vyložíme ji průhlednou fólií a vložíme dobře spojenou směs.

Celou plochu trochu přimáčkneme, posypeme kandovaným ovocem i sekanými ořišky a necháme v lednici zatáhnout.
Krájíme vychlazené na kostičky, které lze polít kondenzovaným mlékem, karamelem i tenkými čokoládovými pramínky.
Pokud máme větší formu a hmotu nižší, můžeme formičkami vykrájet různé tvary malých bombonů.

Dobré pochutnání.

Čokoládové americké Fudge.