Podmáslový chléb z trouby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

375 g podmáslí, 10g másla, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500 g polohrubé mouky, 7 g sušeného droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny přidáme do mísy v pořadí, jak uvedeno výše. Hnětačem hněteme 5-10 minut. Přikryjeme a necháme kynout v teple 60-90 minut, poté trochu prohněteme ručně (přidáme trochu mouky, aby se těsto nelepilo). Vložíme do formy nebo vytvarujeme bochník a dáme znovu kynout na 30-45 minut do tepla. Rozehřejeme troubu na 220 st. C. spodní ohřev. Nakynutý bochník vložíme do trouby (střední část), na dno trouby dáme horkou vodu v ohnivzdorné misce, pečeme 40-45 minut.