Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů. Přilijeme víno a nechme odvařit, poté vývar, česnek, rozmarýn a rajčata. Přivedeme k varu a poté přendáme do trouby a pečeme na 140-150°C asi 4 hodiny. Dle potřeby doléváme vývarem.

...
....
...
...
...