Králík se šlehačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 naporcovaný králík, sůl, 100g másla, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička papriky, 4-5 lžic plnotučné hořčice, 1-2 šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Králíka omyjeme, osolíme a zalijeme marinádou (rozpustíme máslo, přidáme koření a hořčici a metličkou prošleháme) a necháme do druhého dne odležet v lednici. Druhý den přilijeme asi 100ml vody, dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme přikryté asi 2 hodiny, poté přilijeme smetanu a pečeme ještě 30-60min. Pokud je potřeba vyjmeme maso, šťávu přelijeme do rendlíku a svaříme na požadovanou hustotu - mícháme metličkou, aby se smetana spojila s tukem.

...
...
...
...
...