Tvarohový koláč z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 180 g jemných ovesných vloček, 170 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 150 g másla nebo Hery, ½ lžičky skořice, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu. Ovoce: 200 g drobného ovoce (zde mražené maliny a červený rybíz), 1 PL třtinového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin na korpus uděláme drobenku, 1 hrst odložíme stranou, zbytek natlačíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm, uděláme širší okraje. Náplň prošleháme, nalijeme na korpus a uhladíme. Zmrzlé ovoce s cukrem prohřejeme a na tvaroh naložíme bez puštěné šťávy. Zasypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C (pekla jsem 40 minut).

Koláč je moc dobrý, zdravý a méně sladký. Korpus je podle slovenských stránek zdravie na tanieri, náplň upravená.

***