Ztracené vajíčko na mladém špenátu s Cornies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO CORNIES kukuřičné s medvědím česnekem, 4 vejce, 200 g baby špenátových listů, svazek medvědího česnek, 50 ml olivového oleje, 2 ks šalotky, sůl, čerstvě pomletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou. Díky tomuto malému triku se vejce nerozteče. Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody, přičemž pomocí polévkové lžíce se snažíme udržet bílek „pohromadě“. Asi po 1 minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme je vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat. Ztracené vejce je dokonalé tehdy, když je žloutek úplně obalený bílkem. K jeho přípravě používáme vždy jen úplně čerstvá vejce.

Na malém množství oleje orestujeme do zlata najemno nakrájenou šalotku a přidáme špenátové lístky, krátce prohřejeme.
Medvědí česnek nejprve nakrájíme nožem najemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Takto připravený a zpracovaný česnek v uzavřené skleněné nádobě vydrží v chladničce i 3 měsíce.
Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných RACIO Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vajíčko a pokapeme pestem z medvědího česneku.