Vídeňské brambory

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.

Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.

Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso :-)