Lehká a jednoduchá žemlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení Chlebíčků rýžových se sójou, 6 jablek, 250 g tvarohu, 2 lžíce krystalového cukru, 2 vejce, 3 lžíce medu, hrst rozinek, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička moučkového cukru, šťáva z 1 citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami a šťávou z ½ citronu a skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem. Do menšího plechu vyskládáme chlebíčky, na ně rozetřeme jablkovou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut, aby chlebíčky nasákly šťávu.
Následně vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut. Bílky vyšleháme se zbývající citronovou šťávou a moučkovým cukrem, přidáme na žemlovku a pečeme dalších 10 minut.