Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g tarhoni (v suchém stavu ´u nás množství pro 4-5 lidí), slanina (je možné přidat i různé zbytky masa), žampiony, sušená rajčata, cibule, olej na orestování tarhoni, 2 lžíce oleje na orestování slaniny a žampionů (pokud máte rajčata v oleji, dejte ten), lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, bylinky na ozdobení (lahůdková cibulka, petržel, bazalka...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje, až se začne barvit do růžova.
Jakmile začne chytat růžovou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou vodu.
Přidat sůl + trochu pepře, vařit na nejslabším plameni asi 10 minut (občas promíchat a podle potřeby přidávat horkou vodu tak, aby to po těch 10 minutách nebylo vysušené, ale aby už tam nebyla volně tekoucí voda).
Potom odstavit a nechat pod poklicí dojít.

Na oleji orestovat pokrájenou slaninu, pak přidat na drobno pokrájenou cibuli - jakmile začne cibule zlátnout, přidat žampiony, nakrájené na osminky nebo plátky. Restovat do změknutí žampionů (v případě potřeby podlévat, ať se zbytečně nepřipaluje), na závěr přidat na kousky pokrájená sušená rajčata.
Vše smíchat, na talíři posypat bylinkami.

Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje, až se začne barvit do růžova.
Jakmile začne chytat růžovou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou vodu. Přidat sůl + trochu pepře a vařit na nejslabším plameni asi 10 minut (občas promíchat a podle potřeby přidávat horkou vodu tak, aby to po těch 10 minutách nebylo vysušené, ale aby už tam nebyla volně tekoucí voda). Potom odstavit a nechat pod poklicí dojít.
Na oleji orestovat pokrájenou slaninu, pak přidat na drobno pokrájenou cibuli.
Jakmile začne cibule zlátnout, přidat žampiony, nakrájené na osminky nebo plátky. Restovat do změknutí žampionů (v případě potřeby podlévat, ať se zbytečně nepřipaluje), na závěr přidat na kousky pokrájená sušená rajčata. Vše smíchat, na talíři posypat bylinkami.