Drobenkový koláč s tvarohem a malinami/borůvkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Drobenka: 250 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru 1 vejce 1/2 prášku do pečiva Tvarohová vrstva: 250 g tvarohu - nejlépe z vaničky ale můžete i v pozlátku, akorát se hůř roztírá na koláč, 1 vejce 1 vanilkový cukr cukr (podle chuti a podle sladkosti ovoce) Ovoce jaké máte rádi, já dělala malinový a s borůvkami

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme všechny přísady a uděláme drobenku. Odebereme 2/3 a natlačíme do vymazané, vysypané koláčové formy. Můžete dát i na papír na pečení. Stačí tenčí vrstva. Na ni vylijeme či rozetřeme tvarohovou vrstvu, kterou poklademe ovocem. Na ovoce nasypeme zbývající drobenku.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 30 minut. Teplota i čas jsou orientační, záleží na Vaší troubě.
Malinový byl naprosto luxusně osvěžující! Vše je krásně vykřupané a většinou ani ke snídani nezůstane ;)