Dva saláty z červené řepy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Předvařená červená řepa (lidl, penny, albert) a dále viz postup

POSTUP PŘÍPRAVY

Smíchat nakrájenou červenou řepu, lžíci medu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky balsamica, pepř, ledový salát, mrkev, kozí sýr (nebo mozzarellu), vlašské ořechy.

jiný recept - Dita P.
2 lžičky čerstvého tymiánu nebo půl sušeného
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + trochu navíc
2 lžíce medu
500 g předvařené řepy, sůl, pepř
směs polníčku a rukoly (Albert)
200 g mozzarelly, natrhané na kousky
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových nebo slunečnicových semínek, opražených nasucho
nakrájenou řepu smícháme se zálivkou a upečeme v troubě 15 minut (nebo v mikrovlnce 5 minut).
Smíchat s ostatními surovinami.