Tvarohové řezy s čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 5 vajec, 60 g cukru moučka, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Krém: 100 g másla, 100 g Nutelly. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička citronové šťávy, 250 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Poleva: 150 g hořké čokolády, 100 ml smetany ke šlehání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi 15 minut).
Změklé máslo s Nutellou vyšleháme do nadýchaného krému a natřeme na studený korpus.
Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a citronovou šťávu smícháme, lehce vmícháme šlehačku ušlehanou ze smetany a ve vlažné vodě našlehaný ztužovač (dle návodu na sáčku). Náplň natřeme na krém, zarovnáme a necháme několik hodin v ledničce ztuhnout.
V zahřáté smetaně mícháme nalámané kousky čokolády až do úplného rozpuštění. Polevu nalijeme na náplň a necháme ztuhnout