Maková bábovka s vaječným likérem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 4 vejce, 330 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g másla nebo Zlaté Hané, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 75 ml mléka. Náplň: 200 g makové náplně, 1 vejce, 6 PL vaječného likéru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme do pěny. Po jednom zašleháváme vejce, každé asi půl minuty. Na nízkých otáčkách zašleháme střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
V míse promícháme suroviny na náplň.
Máslem vymazanou a jemnou strouhankou vysypanou bábovkovou formu plníme střídavě těstem a náplní. Pečeme na horkovzduch v předehřáté troubě na 160°C asi 50 minut. Po upečení necháme bábovku ještě několik minut ve formě, pak vyklopíme na kuchyňskou mřížku.

Podle staršího kalendáře Dr. Oetker.