RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hladké mouky, 50g maizeny nebo bramborové moučky, 100 g jemného krystalového cukru (stačí 80 g), 1 sáček vanilkového cukru, 8 g kypřícího prášku do pečiva (víc ne), 125 g jemného sýru ricotta, 50 g vlahého másla, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho citronu.

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu vyšleháme ricottu s cukrem do jemné směsi, dodáme vejce jedno po druhém, pak vlahé máslo a strouhanou citronovou kůru.
Za stálého šlehání přidáme mouku smíchanou s maizenou, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Těsto by mělo být kapku tužší.

Vymastíme silikonové/muffinkové formičky, naplníme je do tří čtvrtin těstem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170-180 st. C po dobu asi dvaceti minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.

Hotové muffinky můžeme nazdobit dle příležitosti a své fantazie (kandovaným ovocem, čerstvým drobným ovocem, pudinkem, šlehačkou, čokoládovou polevou…).

Dobré pochutnání.

Upečené muffinky můžeme jemně pocukrovat.