Trhací chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180g vody, 20g leje, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, 10g droždí, 210g hladké mouky, 60g pšeničné chlebové mouky, 30g žitné chlebové mouky. Náplň: cca 50g másla, bylinky dle chuti, 2 stroužky česneku, asi 30 - 50g parmazánu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté rozválíme na placku, potřeme náplní, posypeme sýrem a nakrájíme na pruhy (5-6), ty naskládáme na sebe a nakrájíme na "špalíčky", které skládáme do vymazané formy na biskupský chlebíček. Zakryjeme a necháme znovu nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30-40min. Pod mřížku v troubě dát plech s papírem - často kape rozehřáté máslo. Na náplň smícháme hodně změklé nebo lehce nahřáté máslo s česnekem a bylinkami do pasty. Recept z pekárnomnie.

...
...
...
...
...
...
...