PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné droždí se zbytkem vody a vymícháme při nejnižších otáčkách. Pak přilijeme rozpuštěnou sůl, olej a vše řádně vypracujeme.

Až těsto získá na elastičnosti, vložíme ho do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 8 hodin kynout.
Hodinu před pečením rozdělíme těsto na 6 kousků, utvoříme bochánky, zakryjeme znovu vlhkou utěrkou a necháme dokynout.
Pokud nespotřebujeme všechny bochánky těsta, můžeme je zamrazit na pozdější pečení.

Potom z nich rozválíme kulaté pláty o průměru zhruba 20 cm (můžeme dotvarovat na srdíčko) které potřeme rajčatovou šťávou (1 cm okraje necháme volné), posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200-220 st. C asi deset minut.
Po této době rozpečenou pizzu posypeme strouhanou mozzarellou a dopékáme dalších 5 minut.
Hotovou dozdobíme rajčátky, olivami, mozzarelou a několika lístečky bazalky.

Dobré pochutnání.

Pizzu na talíři můžeme obložit i čerstvou rukolou.