Tvarohový koláč se sušenými švestkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 25 g cukru krupice, 30 g lískových oříšků, 1 bílek, 2 PL mléka. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 60 g cukru krupice, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr. Dále: 200 g sušených švestek, 50 ml ovocného likéru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené švestky zalijeme likérem několik hodin před pečením, nejlépe den předem. Oříšky opražíme a sloupnuté nastrouháme.
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ½ hodinky v chladu odpočívat. Suroviny na náplň zpracujeme tyčovým mixérem.
Těsto rozválíme do dortové nebo koláčové formy (průměr 24 cm) a upravíme okraje koláče. Na korpus naskládáme švestky a zalijeme je tvarohovou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.