MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

240 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího práčku do pečiva, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 140 g tmavé hořké čokolády, 100 g měkkého másla, 2 deci mléka, 2 celá vejce, malá špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Měkké máslo smícháme s krystalovým, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme postupně vejce a mléko, těsto dáme bokem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 st. C a pokračujeme-s moukou a kypřícím práškem spojíme nastrouhanou čokoládu.

Pokud budeme připravovat tmavé muffiny s kakaem, tak odebereme 1 PL mouky a přidáme 1 PL kakaa.

V případě kokosových muffinek přidáme do světlého těsta 2 PL strouhaného kokosu a odebereme 1 PL mouky.

Nyní opatrně promícháme obě směsi a naplníme košíčky, nebo muffinkový plíšek těstem a pečeme asi 20 minut.
Propečenost zkontrolujeme špejlí.

Dobré pochutnání.

Talířek s hotovými muffinkami.