ŠŤAVNATÝ KOLÁČ S KIWI – rychlý a jednoduchý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladké mouky, 125 g krystalového cukru (kdo má rád moučník sladší, může více přisladit), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 střední vejce, 50 g slunečnicového oleje, 4 ks kiwi (nakrájené na kostky), vanilkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Elektrickou metlou důkladně šleháme vejce s cukrem (zhruba 10 minut) a po proužcích přidáváme olej.
Postupně přimícháme mouku s kypřícím práškem.

Hladké těsto opatrně rozprostřeme do plíšku o velikosti 20x30 cm, který jsme předem vymastili a vysypali strouhaným kokosem.
Horní plochu urovnáme polévkovou lžící, kam pak poklademe kousky kiwi a jemně posypeme vanilkovým cukrem.

Pečeme dozlatova asi 20 minut v rozpálené troubě na 180 st. C. Horký voňavý moučník necháme vychladnout.

Dobré pochutnání.

Nakrájený koláč pocukrujeme podle své chuti.
Výška moučníku záleží samozřejmě na velikosti formy, ve které je dozlatova upečený.