POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g hladké mouky, 125 g krystalového cukru (kdo má rád moučník sladší, může více přisladit), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 střední vejce, 50 g slunečnicového oleje, 4 ks kiwi (nakrájené na kostky), vanilkový cukr na posypání.
POSTUP PŘÍPRAVY
Elektrickou metlou důkladně šleháme vejce s cukrem (zhruba 10 minut) a po proužcích přidáváme olej.
Postupně přimícháme mouku s kypřícím práškem.
Hladké těsto opatrně rozprostřeme do plíšku o velikosti 20x30 cm, který jsme předem vymastili a vysypali strouhaným kokosem.
Horní plochu urovnáme polévkovou lžící, kam pak poklademe kousky kiwi a jemně posypeme vanilkovým cukrem.
Pečeme dozlatova asi 20 minut v rozpálené troubě na 180 st. C. Horký voňavý moučník necháme vychladnout.
Dobré pochutnání.
Nakrájený koláč pocukrujeme podle své chuti. |
Výška moučníku záleží samozřejmě na velikosti formy, ve které je dozlatova upečený. |