Chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek žitné (tmavé) mouky, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli. Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa, 2 hrnky studené vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá semínka – lněné, sezamové, dýňové apod., lehce těsto zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme a necháme odpočinout 30 minut. Rozehřejeme troubu na 230 stupňů, při zapnutí vložíme do trouby skleněný pekáč s víkem a necháme nahřát 30 minut. Potom pekáč s víkem vyndáme a do horkého pekáče (bez jakéhokoliv vymaštění ) nalijeme těsto, přiklopíme a pečeme na 230 stupňů 55 - 70 minut. Chléb jde z pekáče krásně vyndat nebo vyklopit. Dobrou chuťrnrnDomácí pekárna- vše necháme běžet na program těsto, až program skončí, necháme do doby než začne přetékat nádoba...pak přendáme do větší mísy a necháme cca 12-18hodin kynout.