Jahodové řezy s jogurtem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 4 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: 500 g jahod, smetana ke šlehání, hořká čokoláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Na studený korpus naskládáme nakrájené jahody.
Jogurt, zakysanou smetanu, tvaroh a cukr promícháme. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat v trošce studené vody, slabým zahřívání za stálého míchání ji rozpustíme, vmícháme do ní 2 PL jogurtu a spojíme s ostatním jogurtem. Na korpus upevníme ráfek, nalijeme jogurt a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce.
Nakrájené řezy můžeme zdobit šlehačkou a čokoládou.