Hrnkový rybízový koláč se sněhem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

HRnek 250ml, Na těsto: 4 žloutky + 3/4 HR moučkového cukru + 1 vanilkový cukr, 2 a 1/2 HR polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva, 3/4 HR mléka a 3/4 HR oleje, Na sněhovou "čepici": Sníh ze 4 bílků, 3/4 HR moučkového cukru, 2 HR rybízu

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme, pak přidáme zbylé suroviny a důkladně smícháme. Nalijeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, toto hutnější těsto rozetřeme stěrkou po celém plechu a pečeme při 160°C 20 minut do zrůžovění. Příprava sněhové "pokrývky": Do ušlehaného sněhu ze 4 bílků zašleháme cukr a nakonec vmícháme kuličky rybízu. Takto připravenou směs rozetřeme na předpečené těsto a vložíme do trouby, kde při 150°C koláč se sněhovou "pokrývkou" dopečeme - cca 20-25 minut.

... hotový, vytažený z trouby...