Rybízové muffiny s čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 120 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, 120 ml mléka, 60 g másla, 1 vejce, 100 g hořké čokolády, 130 g rybízu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme sypké suroviny, vmícháme mléko, rozpuštěné studené máslo a vejce, pak přimícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a nakonec vmícháme rybíz (já měla bílý). Těstem naplníme plech na muffiny a v troubě předehřáté na 190°C pečeme asi 20 minut.
Těsto vyjde přesně do 12 košíčků. Papír jde dobře sloupnout. Muffiny jsou nahoře krásně křupavé a uvnitř měkoučké a šťavnaté.