Velice rychlé hřebeny z listového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 pláty listového těsta, 250 g tvarohu v alobalu, 2 PL cukru, 1 vejce, maliny, třtinový cukr (nemusí být).

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem, ale malou část vejce si necháme na potření.
Balíčky těsta vyndáme chvíli před zpracováním z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Každé těsto rozbalíme, rozkrojíme na 8 dílů, uděláme zářezy, kratší kraje potřeme vejcem, naplníme tvarohem, malinami, přeložíme, přimáčkneme kraje a uložíme na plech s pečícím papírem (ne na papír, ve kterém jsme těsto koupili, protože ten se při pečení pálí). Hřebeny potřeme vajíčkem a můžeme posypat třtinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut. Vychladlé pocukrujeme.

Ze dvou těst a jednoho tvarohu uděláme 16 kousků.
Všecky se vejdou na jeden plech, můžeme je dávat blízko sebe, nespojí se.
Tentokrát jsem je dělala s ořechovou náplní.