Jahodová zmrzlina (nanuky) - jako Mrož
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
450h jahod, 3 malé lžíce cukru, 2 lžíce balzamica (bílého nebo tmavého), 180g mléka, 472g šlehačky, 50-90g cukru, 4 žloutky
POSTUP PŘÍPRAVY
Jahody, cukr a ocet vaříme asi 8 min, poté rozmixujeme a necháme vychladnout. Smícháme mléko, smetanu a většinu cukru a zahříváme těsně pod bod varu. Žloutky smícháme se zbytkem cukru a k vaječné směsi postupně přidáváme asi 3 naběračky horké mléčné směsi (po částech a vždy zamíchat). Vaječnou směs za stálého mícháme přilijeme k mléčné směsi a zahříváme, dokud směs nezačne houstnout (cca 8min.). Poté přelijeme přes sítko a necháme vychladnout. Obě studené směsi smícháme a dáme do mrazáku, kde 3 - 4 hodiny vždy po 30-45min. promícháváme metlou a jednou za čas směs prošleháme ponorným mixérem. Když je směs polotuhá, můžeme plnit do nanuků. Nebo přelijeme do namražené misky a dáme už bez míchání do mrazáku.
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |
|
... |