CLAFOUTIS-kakaový francouzský koláč s třešněmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku hladké mouky, špetka soli, 3 vejce, 1 a 1/4 hrnku mléka, 1/4 šálku holandského kakaa, vanilk. extrakt, kúra z citrónu třešně

POSTUP PŘÍPRAVY

Třešně omyjeme a osušíme. Na těsto prošlehám v hluboké míse všechny ingredience, aby vzniklo řídké těsto.
Koláčovou formu vymažu máslem (pokud máte s odklápěcím dnem, doporučuji celou vyložit pečícím papírem) a na dno rozprostřu třešně.Třešně ve formě zaliju těstem a peču v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.

Inspiraci jsem našla zde:http://whatshouldieatforbreakfasttoday.com/post/57821945810/clafoutis-with-cocoa-and-cherries
Koláč je nízký, nepatří do něj žádný prášek do pečiva. Chuť těsta má připomínat pudink.

nakrojený