Pěnový koláč s třešněmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 100 g másla, 40 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 žloutky, 125 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Dále: půlky třešní, 2 PL marmelády, 3 bílky, 120 g cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme změklé máslo s cukry a solí, po jednom zašleháváme žloutky, každé šleháme asi půl minuty. Mléko přidáváme střídavě s moukou, smíchanou s práškem do pečiva. Stále šleháme na nejnižší stupeň. Těsto natřeme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm, hustě poklademe půlkami třešní a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (pekla jsem 35 minut).
Hotový koláč vyndáme z trouby a potřeme marmeládou. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, ten navršíme na marmeládu a můžeme přidat zbývající půlky třešní. Koláč vrátíme do trouby a zapečeme na 180°C dorůžova.

celý