KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na kakaový korpus: 110 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžíce práškového kakaa, 95 g jemného krystalového cukru, 5 vajec. Suroviny na smetanovou náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 sáčky vanilkového cukru (můžeme dosladit podle zvyku), 150 g bílého jogurtu, 4 želatinové plátky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-korpus:
Celá vejce vyšleháme s krupičkovým cukrem a pak už jen stěrkou vmícháme do vaječné pěny mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 180 st. C a pak necháme vychladnout.
Pokud jsme upekli větší a tenký plát, rozkrojíme ho napůl. Jestliže jsme ale použili menší plech a korpus je vyšší, rozřízneme ho podélně na dvě nižší poloviny.

Dokončení:
Želatinu předem necháme nabobtnat v trošce vody a smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Základ smetanové pěny tvoří jogurt, který pečlivě vymícháme s rozehřátou vlažnou želatinou.
Tuto želatinovo-jogurtovou směs ihned spojíme s pevně vypracovanou šlehačkou a výslednou náplň rozetřeme na spodní plát korpusu.
Druhým kakaovým dílem překryjeme a necháme vychladit a zaležet do druhého dne. Zákusek pak před podáváním můžeme ozdobit čerstvým ovocem, čokoládovou nebo kakaovou polevou, ale také ovocnou omáčkou.

Přeji dobrou chuť.

Důležité je nechat zaležet plněný moučník v ledničce alespoň 6 hodin, nejlépe do dalšího dne.