VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou, kterou vmasírujeme do masa.

V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do zlatější barvy, ale aby cibulka jen zesklovatěla a následně přidáme maso. Z obou stran orestujeme

Podlijeme vodou z namočených hub a zapneme PH hrnec na číslo 2 na 2 hodiny.Maso už je měkké.

Potom vytáhnu maso a zahustím solamylem už na plotýnce a nějaké hřiby rozmixuji mixérem tyčovým.Chvilku povařím a vrátím maso zpět do hrne.

mixérem

Pokud chceme více šťávy přidáme více vařící vody.

Podáváme s rýží, knedlou nebo těstovinami....
Poznámka

Místo sušených hub můžeme použít například čerstvé žampióny nakrájené na plátky, které před přidáním k masu mírně orestujeme.

Recept je výhodný pro bezlepkáře, ale samozřejmě se dá použít na zatření i klasická mouka.